امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معرفی کارشناسی ارشد رشته سم شناسي
#1
سم شامل هر ماده شيميايي و غيرشيميايي مي‌شود كه درصورت مواجهه موجودات زنده با آن، آثار و عوارض سوء بدنبال داشته باشد. بنابراين سموم دسته بزرگي از مواد مخاطره آميز محيط زيست مي‌باشند و انسانها بطور فزاينده‌اي در معرض تماس با اين مواد هستند كه بسياري از آنها بالقوه سمي هستند. لذا بايد از اثراتي كه اينگونه مواد بر محيط‌زيست وارد مي‌سازند مطلع بود. برنامه تربيت كارشناسي ارشد سم‌شناسي شاخه‌اي از علوم طبيعي و مجموعه‌اي هماهنگ از فعاليت‌هاي تحقيقاتي و آموزشي مي‌باشد كه به منظور رفع نيازهاي خدماتي و پژوهشي مراكز تحقيقاتي، صنايع (دارويي، شيميايي، غذايي و...) مراكز كنترل و نظارت بر سموم، آزمايشگاه‌هاي سم‌شناسي، مراكز پزشكي قانوني، سازمان‌هاي مرتبط با سموم از قبيل حفظ نباتات و محيط زيست تشكيل شده است. فارغ‌التحصيلان اين رشته انتظار مي‌رود اطلاعات كافي در جنبه‌هاي مختلف علم سم‌شناسي در سطح عمومي داشته باشند و نيازهاي جامعه را در اين ارتباط حل نمايد.

سم شناسي علمي است چند جانبه كه نياز به تحقيق و مطالعه دقيق در همه ابعاد آن (پايه، باليني، محيط زيستي و داروئي و پزشكي قانوني) احساس مي‌شود. مأموريت اصلي تربيت دانش آموختگاني است كه مي‌توانند در نظام هاي بهداشتي، پژوهشي و خدماتي مربوط به سموم انجام وظيفه كنند. با تربيت اين نيروها، تشخيص و اندازه گيري سموم و داروها در مايعات بيولوژيك و غير بيولوژيك، و امور مربوط به سم‌شناسي قانوني و پيشگيري از مسموميتها زير نظر متخصصين سم شناسي مقدور خواهد بود. همچنين اميد مي‌رود با اجراي موفق اين برنامه آموزشي سطح علمي در اين رشته ارتقا يافته و در حد استانداردهاي بين‌المللي باشد و كشور و جامعه را با پيشرفت‌هاي علمي هماهنگ نمايد.

مدارك علمي مورد قبول:
دارا بودن مدرك كارشناسي در يكي از رشته‌هاي حشره شناسي پزشكي و مبارزه با ناقلين، شيمي، فارماکولوژی میکر.ب شناسی، علوم آزمايشگاهي، علوم بيولوژي (جانوري، سلولي مولكولي، گياهي، ميكروبيولوژي و ژنتيك) ، بيوشيمي، شيمي مواد غذايي، بهداشت عمومي، بهداشت حرفه‌اي، بهداشت محيط، تغذيه، گياه پزشكي، علوم و صنايع غذايي، فيزيولوژي، ايمونولوژي، پرستاري، سم‌شناسي، داروشناسي و بيهوشي، میکروبیولوژی، زیست شناسی، علوم دارویی، ویروس شناسی، انگل شناسی، گیاهان دارویی، بهداشت و بازرسی گوشت.
دارا بودن مدرك دكتراي عمومي در يكي از رشته‌هاي پزشكي، داروسازي و دامپزشكي.

دروس امتحانی و ضرایب مربوطه:
زبان (2)، شيمي (2)، بيولوژي (2)، بيوشيمي (2)، سم شناسی (1)، داروشناسی(1
پاسخ


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان